Teksti: Hanna Räty

Vaikka Suomi on monella mittarilla tasa-arvoinen maa, ei kaikilla ole täälläkään samat mahdollisuudet. Monet asiat, kuten esimerkiksi erilaiset vammat, sukupuoli, syntyperä tai seksuaalisuus, voivat jättää useille muille itsestäänselvien mahdollisuuksien ulkopuolelle. Syrjintä ja sen pelko estävät lukuisia ihmisiä osallistumasta periaatteessa kaikille avoimeen harrastustoimintaan, tapahtumiin tai muuhun yhteisölliseen tekemiseen.

Marginaali- ja vähemmistöryhmiin kuuluvat työnnetään usein erityisporukoihinsa – vammaiset omaan harrastustoimintaansa ja niin edelleen. Me haluamme luoda monipuolista taidetta ja kulttuuria tarjoavan tilan, jonne jokaisen on helppo tulla. Ei vain ”poikkeavuutensa” johdosta, vaan siitä huolimatta.

Loukko?

Alakulttuurikeskus Loukko tulee olemaan sekä sosiaalisesti että fyysisesti esteetön, poikkitaiteellinen kokonaisuus, jossa taataan kaikille turvallinen, syrjinnästä vapaa tila luoda taidetta ja nauttia siitä.

Loukon tiloissa tulee toimimaan myös tekijöilleen esteetön Teatteri Heimo, alakulttuuripainotteinen keikkatila, matalan kynnyksen galleria sekä monenlaista säännöllistä klubi- ja työpajatoimintaa. Loukko tarjoaa mahdollisuuden ja avun omaehtoiseen tapahtumatuottamiseen myös esimerkiksi nuorille ja järjestää itsekin myös ikärajatonta ja maksutonta toimintaa. Loukossa ei tule olemaan ostovelvoitetta mahdollisten pääsymaksujen lisäksi.

10 päivää aikaa vaikuttaa

Kokeilemme yhtenä osarahoitusvaihtoehtona joukkorahoitusta. Mesenaatiksi pääsee jo 12 eurolla, ja mikäli kampanjamme minimitavoite ei toteudu, rahat siirtyvät takaisin rahoittajan tilille. Mikäli minimitavoite taas täytyy, toimitamme mesenaatille valitun vastineen. Rahoittaja voi valita esimerkiksi uniikin runon, Loukko-kangaskassin, lipun tukikeikalle tai nimen/yrityksensä logon Loukon seinälle tulevaan seinä-maalaukseen. Lisätietoja mesenoinnista täällä.

Minimiksi asettamallamme 10 000 eurolla voisimme palkata ihmisen edistämään Loukon toteutumista täysipäiväisesti lähes vuodeksi. Toistaiseksi kun kaikki työ on tehty palkkatyön ulkopuolella lähinnä yöunista tinkimällä.

Kiitos, että autat!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s