Teksti: Hanna Räty

Suuren Vuosisaran rakentajat -rahoituskilpailun finaali ratkesi viime sunnuntaina. Kyseessä oli koko vuoden kestänyt yli 40 säätiön järjestämä haastekilpailu, jossa etsittiin nuorille parempaa tulevaisuutta. Loukko oli finaalissa 14 muun ratkaisuehdotuksen kanssa, mutta jäi ikävä kyllä vaille rahoitusta. Valitettavasti, mutta ei järin yllättävästi.

Kun meitä tiimejä kilpailun finaalivaiheen alussa kehotettiin miettimään esimerkkinuoria ”Annaa” ja ”Villeä”, joille ratkaisumme suunnittelemme, me mietimme miten olemme ylipäätään päässeet mukaan koko kilpailuun. Loukkoa kun tehdään ensisijaisesti meille, jotka emme syystä tai toisesta solahda siihen keskivertomuottiin. Meidän mielestämme aivan erityisesti pitäisi varmistaa parempi tulevaisuus niille nuorille, joille se ei ole itsestäänselvä mahdollisuus. Halusimme ja haluamme luoda laadukasta alakulttuuria sekä työpaikkoja ja mahdollisuuksia tarjoavan tilan, joka on vapaa sukupuolioletuksista, syrjinnästä ja myös fyysisistä esteistä.

”Esteettömyys” ei ole sanana järin seksikäs, ja sen saimme huomata moneen otteeseen myös kilpailun aikana: erään suuren kulttuurirahoittajatahon edustaja esimerkiksi sanoi meille, että Loukko pitäisi tuoda vaikka Kansallisteatteriin tai Finlandiatalolle, sillä ihmiset eivät halua käydä vammaisille suunnitelluissa paikoissa. Se kuulemma stigmatisoi heidät. Toivottavasti tällaisen stigman saaminen ei sentään ole estänyt säätiöitä valitsemasta Loukkoa rahoituskohteekseen.

Onneksi kuitenkin hienoja hankkeita palkittiin. ”Voittajaratkaisuissa näkyy herkkyys tunnistaa epäkohtia nuorten elämässä. Ne uskaltavat ottaa esiin kiistanalaisia yhteiskunnan ilmiöitä, kuten väkivallan, rodullistamisen ja keskustelun siitä, kenellä on oikeus näkyä ja kuulua yhteiskunnassamme”, kilpailun sivulla perustellaan. Onnittelut Gutsy Go, Someturva, RT Lit, Integrify ja Elämän Peili!

Vuosisadan rakentajat voidaan nyt meidän osaltamme yliviivata mahdollisuuksista. Loukon ajatus on kuitenkin kirkastunut ja edennyt kilpailun aikana, ja olemme oppineet paljon. Kiitämme osallisia kuluneesta vuodesta ja jatkamme yritystä.

Loukon toteutumista voi edesauttaa rupeamalla mesenaatiksemme.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s