Tiesittekö, että Suur-Kallion alueelle on auennut uusi, pelkästään vegaanisia vaatteita ja asusteita myyvä kivijalkaliike? Minut tämä ilahduttava tieto saavutti vasta nyt, vaikka Tanja Fredin pyörittämä Kind of Green on avattu jo elokuussa.

Nyt on kuitenkin erinomainen hetki tutustua kyseiseen putiikkiin, sillä yrittäjä lupaa istuttaa puun jokaista alkavan viikonlopun ostosta kohden:

”Idea puutempaukseen lähti Black Friday -kampanjasta, johon pienyrittäjänä on vaikea lähteä isosti mukaan. Kind of Friday -kampanjassa kaikki tuotteemme ovat viikonlopun ajan 15 %:n alennuksessa, ja jokaisesta kertaostoksesta istutan puun Siemenpuu-säätiön kautta.”

 

IMG_3591

Kind of Green syntyi ajatuksesta tarjota eettisiä ja ympäristön kannalta kestävämpiä vaihtoehtoja katumuotiin. Lopputulos on kaukana siitä mielikuvasta, joka vegaanisesta vaatekaupasta saattaa helposti tulla: suitsukkeet ja hamppukassit loistavat poissaolollaan, ja liike onkin kuin mikä tahansa urbaania katumuotia myyvä tyylikäs kilpailijansa. Sillä erotuksella, että kaikki kyseiseen tilaan valikoitunut muoti on eettisesti mahdollisimman kestävää.

 

”Uuttakin ostamalla voi tukea ympäristöä sekä aidosti myös vaatteidemme valmistajia”, Fred sanoo. ”Se tapahtuu hankkimalla käyttöä kestäviä tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty ympäristömyrkkyjä, haitallisia väriaineita tai mitään eläinperäistä. Tuotteita, jotka on tehty kierrätetyistä materiaaleista jätteen ja saasteen vähentämiseksi ja vaatteita, joiden tekijöille maksetaan elämiseen riittävä palkka.”

Kaiken kaikkiaan Fred saa vegaanisuuden ja eettisen kestävyyden kuulostamaan helpolta. Sitä se hänen mukaansa onkin:

”Ruokailutottumuksemme ovat muuttumassa koko ajan enemmän kasvispohjaisiksi, joten miksi emme suuntaisi kulutustottumuksiamme myös vaatteiden ja kenkien osalta luontoa ja eläinkuntaa kunnioittavampaan suuntaan? Hyviä valintoja ei ole vaikea tehdä.”

Kind of Green
Aleksis Kiven Katu 12 F

 

Teksti: Hanna Räty
Kuvat: Kind of Green

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s