Loukon Kehokeskiviikoissa 28.2., 7.3. ja 14.3. keskitytään kehon ja mielen liikkeeseen; hengittämiseen, hetkeen tarttumiseen ja intuition seuraamiseen musiikin ohella.

Ryhmän tahtiin muokkautuvilla tunneilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta – osallistua voi kuntotasosta ja erilaisista esteistä huolimatta. Taitavat ja lempeät jooga- ja katutanssiohjaajat opastavat jokaiselle sopivan tavan osallistua.

Kehokeskiviikkojen aikataulu ja osallistumisohjeet löytyvät jutun lopusta.

Joogasta apua arkeen asti

Loukon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vastaava Anna Savolainen on valmistunut RYT500-jooga- ja meditaatio-ohjaajaksi vuonna 2015 ja elänyt joogaa jalat maassa jo useamman vuoden ennen sitä. Hänen opetuksensa keskiössä on ajatus siitä, että matolla tehtävä joogaharjoitus on työkalu elämää varten – toimintoja, joita voi pikkuhiljaa siirtää osaksi omaa arkipäivää.

”Joogaharjoitukset valmentavat kehoa ja mieltä eteen tuleviin haasteisiin”, Anna sanoo. 

On aivan liian helppoa lähteä mukaan ulkoapäin tuleviin impulsseihin, mutta kehosta ja mielestä käsin lähtevä ohjautuminen on kuitenkin sitä, mitä sinä oikeasti olet. Joogan keinoin pystymme vahvistamaan omaa sisäistä vahvuuttamme ja liekkiämme.”

Jooga on jokaiselle

Anna korostaa opetuksessaan yksilöllisiä lähtökohtia. Hänen tunneillaan tehdään jokaiselle keholle sovellettavissa olevia liikkeitä jokaisen henkilökohtaista rytmiä kuunnellen. Liikunnallisetkaan esteet eivät ole Annan mukaan ongelma:

”Lähes poikkeuksetta jooga-asanat ovat muokattavissa aivan kaikille kehoille sopiviksi. Meistä jokainen on joka tapauksessa ainutlaatuisen erilainen, ja se, mikä luonnistuu toiselta helposti, on sula mahdottomuus toiselle. Loukon joogatunneilla ei kehoteta ketään taipumaan lisää, vaan kannustetaan tekemään juuri niin, kuten oma keho kertoo”, hän lupaa. ”Joskus kroppa voi kertoa, ettei se halua tehdä mitään, ja sekin on täysin ok!”

”Eli kyllä: myös liikuntarajoitteisena voi osallistua tunneille. Tunnin tempo pidetään rauhallisena, jotta myös henkilökohtaisemmalle ohjaukselle jää tilaa. Jooga on aivan kaikkia varten. Sosiaalisen median kuva joogasta on melko pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen, mutta ei pidä antaa sen hämätä. Ennen kaikkea jooga on mielentila!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with p5 preset
Anna Savolainen

 

Katutanssia ja improvisaatiota

Loukon työryhmään kuuluva Petra Kinnunen vetää työparinta Huyenin kanssa Kehokeskiviikkojen tanssillisempia tunteja. Molemmat ovat vuonna 2013 perustetun PH2-popping -tanssicrewin jäseniä, ja Petra myös Suomen ensimmäisen pelkistä naisista koostuvan break dance -tanssiryhmän Eccentric Squadin jäsen.

Sekä Petra että Huyen ovat myös koulutukseltaan tanssijoita, ja kummatkin ovat sekä esiintyneet että tanssineet lapsesta saakka useita eri lajeja. Kehokeskiviikoissa he ohjaavat tanssin ja liikkeen riemuun kuitenkin ilman teknisiä paineita – osallistujilla ei tarvitse olla tanssitaustaa, vaan ohjelma etenee ryhmän tason mukaan.

”Ei todellakaan tarvitse osata mitään tiettyä tanssityyliä, vaikka tunnit pidetäänkin katutanssiteemalla!”, Petra vakuuttaa. ”Näytämme liikkeitä jokaiselle henkilökohtaisesti sen mukaan, mihin kukin pystyy. Tämä on hyvä tilaisuus tulla rohkeasti kokeilemaan tai verestämään jo olevia taitoja!”

Petra (videolla) aloittaa huhtikuussa Loukon tiloissa myös viikottain kokoontuvan popping-tanssiryhmän. Siitä kerromme lisää myöhemmin, mutta Kehkeskiviikkoina voi tulla ottamaan tuntumaa jo tähänkin tanssilajiin!

 

Kehokeskiviikkojen ohjelma

Mukaan tunneille tarvitset:

Tanssitunneille mukavat vaatteet, joissa voi liikkua hyvin, sekä lenkkarit ja juomapullon.

Joogatunneille kannattaa ottaa mukaan mukavien vaatteiden ja juomapullon lisäksi oma joogamatto, jos sellaisen omistaa. Jos sinulla ei ole mattoa, ei haittaa! Ota tällöin ennakkoon yhteyttä: anna.savolainen@gmail.com, niin hankimme mattoja paikan päälle. Jos oman kehon liikeradat tai mahdollisuudet joogaan epäilyttävät, kannattaa myös konsultoida Annaa jo etukäteen antoisimman mahdollisen tunnin varmistamiseksi.

 

28.2 ALKULIIKE

18-19.15: Petra ja Huyen: Liikkuminen musiikin tahtiin eri tyyleillä sekä tavoilla. (75min tanssitunti)

19.30-20.30 Anna: Hengityksen ja liikkeen yhteistyö. Kehon ja mielen ankkuroiminen tähän hetkeen hengityksen avulla. Mistä liike lähtee? Oman sisäisen tulen vahvistaminen. (60 min joogatunti)

 

7.3 IMPROVISAATIO JA LUOVUUS

18-19.15 Petra ja Huyen: Freestylen/improvisaation alkeet sekä lattia- että pystytasossa. Käydään läpi erilaisia freestyle/improvisaatio-harjoituksia sekä miten voi improvisoida tanssimalla kehon eri osilla. (75 min tanssitunti)

19.30-20.30 Anna: Luova, intuition ohjaama liike. Tietoinen liike. (60 min joogatunti)

 

15.3 RYTMI

18-19.15 Petra ja Huyen: Musikaalisuus tanssissa. Miten kuunnellaan musiikkia kun tanssitaan, miten tanssitaan biittiin ja minkälaisia eri ääniä voi napata tanssimalla. (75 min tanssitunti)

19.20-20.30 Anna: Kehon rytmi, hengityksen rytmi, liikkeen rytmi, sisältä käsin kumpuava rytmi. Oman elämän rytmi. Kiitollisuus ja sitä kautta askel askeleelta positiivisuus omaa kehoa kohtaan. (60 min joogatunti)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s