Kenen joukoissa seisot? -ryhmä järjestää Etuoikeuskävelyjä osana Loukon kevään ohjelmaa. Ennakkoilmoittautumisten perusteella järjestettävät pajat pidetään Oranssilla 14.3. ja 27.3.2018.

Kenen joukoissa seisot? on osa sosionomiopiskelijoiden Heidin ja Kertun opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on draaman keinoin on kiinnittää huomiota yhteiskunnan eriarvoistumiseen ja toisaalta yhteiskunnan tarjoamiin etuoikeuksiin, ja samalla kasvattaa yhteisymmärrystä ihmisten ja ryhmien välillä.

IMG_20180220_123935

Mikä on “etuoikeuskävely”?

Etuoikeuskävely on draamatyöpaja jossa tutkitaan erilaisten roolien vaikutusta yhteiskunnalliseen asemaan – millaiset asiat helpottavat yhteiskunnassa pärjäämistä ja millaiset sitä estävät? Millaisia ulottuvuuksia omissa rooleissasi on, ja miltä tuntuu asettua jonkun toisen kenkiin?

Etuoikeuskävely on Yhdysvalloissa paljon käytetty menetelmä, jota on kehitetty eteenpäin ympäri maailmaa. Sen tavoitteena on nostaa näkyväksi identiteettien ja yhteiskunnallisten roolien eri ulottuvuuksia ja näin parantaa ihmisten välistä ymmärrystä ja empatiaa sekä nostaa tietoisuutta omasta ja muiden asemista.

Miksi juuri “etuoikeuskävely”?

Heidi ja Kerttu ovat loppusuoralla olevia luovien toimintojen sosionomiopiskelijoita, joille taide ja luovuus ovat olleet merkittävässä roolissa koko opiskeluiden ajan. He uskovat eri luovuuden muotojen tukevan hyvinvointia meissä jokaisessa ja tarjoavan keinon ymmärtää paremmin ympäröivää maailmaa ja muita ihmisiä. Siksi he tekevät opinnäytetyötään etuoikeuskävelyä hyödyntäen.

Kenen joukoissa seisot toivoo saavansa pajoihin osallistuvilta palautetta, jonka pohjalta etuoikeuskävelyjä on tarkoitus kehittää entistä paremmiksi ja monipuolisemmiksi. Palaute kerätään nimettömänä.

Miten pääsee mukaan “etuoikeuskävelylle”?

Etuoikeuskävely ei ole varsinainen kävely – siihen voi siis osallistua myös kävelemättä. Osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta draamatyöskentelystä, pelkästään valmiuden tarkastella omia roolejasi ja halun asettua muiden asemaan.

Pajat ovat maksuttomia ja kestävät noin kolme tuntia. Yhteen mahtuu noin 10 henkilöä, joten ilmoittauduthan etukäteen!

Pajat järjestetään 14.3. klo 17 alkaen sekä 27.3. klo 18 alkaen.
Ilmottautumiset ja heränneet kysymykset otetaan vastaan osoitteessa:

kenenjoukoissa@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s