Mikä Loukko?

Alakulttuurikeskus Loukko tulee olemaan Helsingin kantakaupungissa sijaitseva keikka-, klubi- ja tapaamispaikka. Loukko tulee noudattamaan toiminnassaan turvallisen tilan periaatteita ja olemaan myös fyysisesti esteetön. Eli: ei natseja, ei syrjintää, ei seksismiä!

Loukon tiloissa tulee toimimaan myös tekijöilleen esteetön Teatteri Heimo, alakulttuuripainotteinen keikkatila, matalan kynnyksen galleria sekä monenlaista säännöllistä klubi- ja työpajatoimintaa. Loukko tulee tarjoamaan mahdollisuuden ja avun omaehtoiseen tapahtumatuottamiseen myös esimerkiksi nuorille ja järjestää myös itse ikärajatonta ja maksutonta toimintaa. Loukossa ei tule olemaan ostovelvoitetta mahdollisten pääsymaksujen lisäksi.

Tarkempaa infoa ja vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin löytyy täältä.

Mahdollistajaksi, mukaan työryhmään, LoukkoZinen kirjoittajaksi, kuvittajaksi tai vaikka vlogaajaksi? Tule, tule!

Mikäli haluat olla mukana mahdollistamassa Alakulttuurikeskus Loukon toteutumista, voit ryhtyä mesenaatiksemme jo viidellä eurolla. Mesenoinnista saa aina kuitin, ja valikoimassa on myös yrityksille ja yhdistyksille suunnattuja vastikkeita. Mesenaattikampanjaan ->

Otamme porukkaamme mielellämme saman arvomaailman jakavaa jengiä. Voit auttaa rahoitushankinnassa tai tapahtumatuotannossa, tulla remonttitalkoisiin tilan järjestyttyä tai keksiä oman tapasi osallistua. Ei haittaa, jos et ole valmiiksi ammattilainen – tehdään ja kokeillaan yhdessä.

Loukkolaiset

Loukon tekijäryhmä koostuu eri taiteenalojen ja hoivatyön ammattilaisista sekä lukuisista vapaaehtoisista. Jos haluat mukaan porukkaan, ota yhteyttä: kulttuuriloukko@gmail.com.

Instagram / Facebook / Twitter

LOUKON TYÖRYHMÄ

HANNA RÄTY

Loukon toiminnanjohtaja, Loukko ry:n hallituksen puheenjohtaja
hannatiimi
”Jokainen ansaitsee tuntea, että on toivottu ja tarpeellinen.”

Hanna on vapaa toimittaja ja Imagen blogisti, joka saa suuruudenhulluja visioita ja päähänpinttymän niiden toteuttamisesta. Vapaa-ajallaan Hanna säätää, hosuu ja järjestää tai katsoo luokattoman huonoa tosi-tv:tä.

MIRJAMI MYKKÄNEN

LoukkoZinen toimituspäällikkö, Loukko ry:n hallituksen varapuheenjohtaja
mimmutiimi
”Haluan tehdä Loukosta ei-kaupallisen yhteisen tilan, jossa luoda kulttuuritarjontaa, joka on vapaata kapitalismin sanelemista vaatimuksista.”

Mirjami on humanististen tieteiden kandidaatti, joka tuo Loukkoon ruohonjuuritason aktivismista lähtevää näkökulmaa ja muistaa pitää esillä myös eläinoikeuskysymykset. Mirjami suhtautuu intohimoisesti kirjallisuuteen ja vaalii katoavaa kansanperinnettä viljelemällä vanhankalskeita sanontoja, mikä saa nuoren naisen kuulostamaan 94-vuotiaalta pohjalaismummolta.

SARITA KEMPPAINEN

Loukon remontoiva sometyyppi, Loukko ry:n hallituksen sihteeri
sakketiimi

Sarita eli Sakke on sisustaja, sihteeri ja henkilö Loukon Instagramin takaa.

SINI KANGASPESKA

Loukon keikkavastaava
sinitiimi
”Odotan Loukolta mahdollisuutta oppia lisää median ja taiteen eri osa-alueista ja mahdollisuutta päästä työskentelemään uusien ihmisten ja erityisesti nuorten kanssa.”

Sini on yhteiskuntatieteiden yo, joka on järjestänyt punk-keikkoja ja -kiertueita 12 vuotta sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa. Sinillä on laaja ja kansainvälinen kontaktiverkosto ja erityislaatuinen perversio, jonka johdosta hän nauttii tapahtumien järjestämisestä ja keikkabussin kuljettamisesta.

Punkin lisäksi Sinin päässä soi usein Anssi Kelan Nummela-kappaleen kohta ”Mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin”, jolloin hänen kävelytyylinsä muuttuu automaattisesti erilaiseksi kuin tavallisesti.

VILJA JOENSUU

Taide- ja kulttuurityön sosiaaliohjaaja
viljatiimi
”Haluan tehdä töitä ihmisten kanssa sellaisessa ympäristössä, joka perustuu vapauteen eikä kontrolliin. Loukko on vastaus jatkuvaan eksistentiaaliseen haahuiluuni ja ammatilliseen kriiseilyyni. Tukemalla Loukkoa säästät siis myös lähipiiriäni!”

Vilja on kolmatta ammattiaan ennen kolmeakymppiä opiskeleva melkein valmis sosionomi, joka larppaa tällä hetkellä iltaisin taideopiskelijaa ja toivoo voivansa tehdä työtä, joka olisi sekä mielekästä että hyödyllistä. Sosiaalialalla jatkuvasti vastaan tuleva systeemin tapa lokeroida ihmisiä raivostuttaa häntä. Sen tilalle Vilja haluaisi aitoa ihmislähtöisyyttä, omaehtoisia tekemisen tapoja ja rajojen rikkomista.

ANNA SAVOLAINEN

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vastaava
ANNATIIMI
”Haluan toteuttaa Loukossa työpajoja liittyen mm. kehopositiivisuuteen ja itsensä arvostamiseen juuri sellaisena kuin on. Haluan auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen tulensa ja ylläpitämään sitä.”

Anna on jooga- ja meditaatio-ohjaaja, jonka laivan sumutorven ääni saa itkemään ja joka voisi elää pelkillä vesimeloneilla.

WALDEMAR BLOMMENDAHL

Loukon ääni-ihminen
waldemartiimi
”Media-alan yleishöylänä olen valmis kaikenlaisiin haasteisiin.”
Waldemar on koulutukseltaan ääneen ja äänittämiseen erikoistunut media-assistentti, joka pitää kovalla lattialla nukkumisesta. Hän tuo Loukkoon ääniosaamisensa lisäksi myös kokemuksensa tapahtumatuotannon ja bändihommien puolelta.

RIIKKA KARJALAINEN

Teatteri Heimon valosuunnittelija
riikkatiimi
”Haluan kehittyä siinä, miten voisin omalla työlläni parantaa erilaisten sorrettujen ryhmien asemaa.”

Riikka on pian Teatterikorkeakoulusta valmistuva valosuunnittelija, jonka mukaan on kerran nimetty puuvene. Loukon työryhmään hän tuo visuaalista ja teknistä ammattitaitoa ja teatteriammattilaisen osaamista työryhmätyöskentelyssä sekä dramaturgisessa ajattelussa ylipäätään. Loukossa Riikka haluaa tehdä kunnianhimoisia ja taiteellisesti tinkimättömiä esityksiä sekä vetää osaamiseensa sopivia työpajoja.

ANNE LAHTINEN

Teatteri Heimon hovikäsikirjoittaja
annetiimi

”Mielestäni olisi reilua, että meillä kaikilla olisi yhtälaiset oikeudet nauttia taiteen moninaisista muodoista. Itse oppisin mielelläni lisää esimerkiksi maalaamisesta ja valokuvaamisesta.”

Anne on ammattilaiskäsikirjoittaja, joka lupaa tuoda Loukkoon kirjaimellisesti draamaa.Hän haluaa toteuttaa Loukon tiloissa erilaisia kirjoitus- ja lyhytelokuvatyöpajoja. Anne on taiteen moninaisuudesta kiinnostunut ikuinen oppija, jonka nauru kantaa vähintään kilometrin päähän. Lisäksi Annella on poikkeuksellisen söpöt varpaat ja vaarallinen alttius hommata aivotärähdyksiä. #vainannejutut

YHTEISTYÖSSÄ

yhteistyökumppaneita

yhteistyönettiTullikamari_wht

LoukkoZine oli osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
cropped-loukon-kansi-copy2.jpg