Mikä juttu tämä Loukko oikein on?

Loukko tulee olemaan Helsingin kantakaupungissa sijaitseva uusi alakulttuurikeskus, joka sisältää muun muassa keikkatilan, huoneteatterin, taidegallerian ja monenlaista klubi- ja työpajatoimintaa. Loukko tulee noudattamaan toiminnassaan turvallisen tilan periaatteita ja olemaan myös fyysisesti esteetön. Eli: ei natseja, ei syrjintää, ei seksismiä!

Loukko tarjoaa mahdollisuuden ja avun omaehtoiseen tapahtumatuottamiseen myös esimerkiksi nuorille ja järjestää myös itse ikärajatonta sekä maksutonta toimintaa. Missään Loukon tapahtumissa ei tule olemaan ostovelvoitetta mahdollisten pääsymaksujen lisäksi. Loukosta voi kysellä itselleen työhuonetta tai vuokratilaa esimerkiksi kahviolle, kunhan toimija allekirjoittaa arvomaailmamme ja toimii vegaanisesti.

Missä Loukko sijaitsee?

Loukolle kerätään parhaillaan rahoitusta, joten vuokrasopimusta tilasta ei olla vielä kirjoitettu. Neuvottelemme kuitenkin parhaillaan monivuotisesta vuokrasopimuksesta 1000-neliöiseen tilaan Helsingin Arabiassa. Mikäli rahoitus järjestyy ja voimme sitoutua tarjottuun sopimukseen, tulee Loukko sijaitsemaan erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Hermannin ja Arabian välillä.

Miten voin edesauttaa Loukon toteutumista?

Mikäli sinulla on mahdollisuus, voit mesenoida Loukkoa sopivaksi katsomallasi summalla. Rahoitusvaihtoehtoja on 12 eurosta ylöspäin, ja listasta löytyy toivottavasti niin yksityishenkilöitä kuin organisaatioitakin kiinnostavia vastikkeita.

Jos taloudellinen tilanteesi ei salli rahoitukseen osallistumista, voit auttaa meitä jakamalla tietoa mesenaattikampanjasta, tykätä sivustamme Facebookissa, tehdä sisältöä LoukkoZineen tai vaikkapa ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimintaamme.

kassimainos

Miten Loukko poikkeaa muista kulttuuritiloista?

Loukko yhdistää jo olemassa olevien tilojen parhaita puolia. Se ei ole suunnattu suoraan millekään yhdelle kapealle kohderyhmälle, mutta sekä sosiaaliset että fyysiseet esteet huomioiden se mahdollistaa toimintaansa osallistumisen myös sellaisille ihmisille, joille se nykyisissä vaihtoehdoissa on hankalaa tai jopa mahdotonta.

Kulttuurikeskuksia Helsingissä riittää, mutta Loukko poikkeaa niistä vahvalla alakulttuuripainotuksella. Tulemme mahdollistamaan tiloissamme kävijöiden omaehtoisen tapahtumien toteuttamisen, mutta tarjoamme siihen myös tueksi omaa osaamistamme – tämä lienee suurin ero jo olemassa oleviin alakulttuuripainotteisiin tiloihin. Erona esimerkiksi väliaikaisiin vallattuihin tiloihin Loukko pystyy ottamaan huomioon myös fyysisen esteettömyyden.

Loukossa tulee olemaan myös tekijöilleen esteetön Teatteri Heimo, joka mahdollistaa taiteellisesti kunnianhimoisen teatterin toteuttamisen myös fyysisiä rajoitteita omaaville. Loukon toiminta ei kuitenkaan ole sosiaali- tai vammaistyötä vaan taiteellisesti kunnianhimoista ja laajemmalle yleisölle suunnattua. Pointtimme on, että toimintaamme osallistuminen on kuitenkin helppoa/mahdollista mahdollisimman monelle.

Milloin se sitten aukeaa?

Aikataulut ovat kiinni rahoituksen varmistumisesta. Mikäli asiat etenevät toivomallamme vauhdilla, voimme solmia vuokrasopimuksen tuleviin tiloihin vielä tämän vuoden puolella. Tällöin on realistista, että Loukko avautuu vuoden 2018 kevään tai alkukesän aikana.

Kenelle Loukko on tarkoitettu?

Loukko on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat käydä hyvillä keikoilla, löytää uusia bändejä tai taidemuotoja, tehdä tai katsoa teatteria sekä ylipäätään nauttia kulttuurin monimuotoisuudesta. Tiloissa tulee olemaan mahdollisuus myös omien tapahtumien järjestämiseen, ja siihen saa henkilökunnan puolelta tarvitsemansa avun.

Loukossa tulee olemaan sekä ikärajatonta toimintaa että keikkoja ja klubeja, joilla on anniskelua. Loukon tapahtumat pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan maksuttomina tai mahdollisimman edullisina, jottei varattomuus olisi este taiteesta nauttimiselle.

Loukossa tiedostetaan myös sukupuolen ja ihmisyyden monimuotoisuus. Tiloissamme tai toiminnassamme ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta, ja wc-tilamme tulevat luonnollisesti olemaan sukupuolineutraalit.

Loukko ja kaikki siellä käyvät sitoutuvat noudattamaan turvallisen tilan periaatteita – rasismille ja muulle syrjinnälle, väkivallalle, seksismille ja kaikenlaiselle yksilön henkilökohtaisen tilan loukkaamiselle on nollatoleranssi, ja siihen tullaan henkilökunnan puolelta tarvittaessa myös puuttumaan. Loukon tilat tullaan tekemään myös fyysisesti esteettömiksi, jotta apuvälineitä käyttävän ei tarvitse etukäteen ilmoittaa tulostaan tai miettiä, pääseekö tiloissa liikkumaan.

Loukosta on mahdollisuus vuokrata työhuone tai tilaa pienimuotoiselle yritystoiminnalle, kunhan sitoutuu noudattamaan edellä mainittuja periaatteitamme sekä vegaanisuutta.

Kuka Loukkoa pyörittää?

Loukon takana on ryhmä tapahtumatuotannon, taiteen ja median sekä sosiaalialan ammattilaisia, joita yhdistää intohimo DIY-kulttuuriin. Tarkemmin voit tutustua työryhmäämme täältä.

Loukolla on jo nyt lukuisia yhteistyökumppaneita, ja olemme kiinnostuneita ystävyydestä samat arvot jakavien ihmisten ja toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä toimimme yhteistyössä Musiikkikeskus Resonaarin, Radio Valon, Tänäänkin Menee Hyvin Productionsin, Voiman, Sarppa Tekee Tatskoi:nVegekaupan, Ecco-Verden, Kuudennen Linjan ja Bar Loosisterin kanssa. Ota yhteyttä, niin keksitään jotain kivaa!

Pääseekö toimintaan mukaan?

Otamme mielellämme porukkaamme saman arvomaailman jakavaa jengiä. Voit auttaa rahoitushankinnassa tai tapahtumatuotannossa, tulla remonttitalkoisiin tilan järjestyttyä tai keksiä oman tapasi osallistua. Haemme myös kirjoittajia, kuvittajia, valokuvaajia tai vaikkapa videobloggareita verkkomediamme tekijöiksi. Lisätietoja täällä.